Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés

A Pelso-Kom Nonprofit Kft 2014. március 1.-től indította el a közszolgáltatással érintett településeken a házhoz menő zsákos szelektív hulladékgyűjtést. A szállítás 4 hetente (júniustól szeptemberig Balatonboglár, Balatonfenyves, Balatonkeresztúr, Balatonmáriafürdő, Balatonlelle, Balatonszabadi, Balatonszemes, Balatonberény, Fonyód, Balatonszentgyörgy, Kőröshegy településeken 2 hetente) történik. Sárga színű, feliratos zsákba vagy 240 literes sárga színű gyűjtőedénybe gyűjtjük a papír-műanyag- és fém csomagolási hulladékot.

Az alábbi újrahasznosítható hulladékokat kérjük a sárga gyűjtőzsákba:

               PAPÍR HULLADÉKOK

 • Kartondoboz, élelmiszerdoboz (pl. müzlis doboz);
 • Újságpapír (fekete és fehér, színes), prospektus,
 • Könyv, boríték, füzet, irodapapír, papírzacskó

  MŰANYAG CSOMAGOLÁSI HULLADÉKOK
 • Fólia (szatyor, zsugorfólia),
 • PET palack,
 • HDPE/PP flakon (samponos,- tusfürdős-, mosószeres flakon)
 • Tetrapack italoskarton (tejes-, üdítősdoboz)

  FÉM CSOMAGOLÁSI HULLADÉK
 • Fém italos doboz (sörös, üdítős)
 • Konzerves doboz (kimosva)

Felhívjuk figyelmüket, hogy háztartási szemét (étolajos flakon), veszélyes hulladék (gyógyszeres doboz, elem, vegyszeres flakon) illetve üveg nem kerülhet a zsákba!

Amennyiben a VEGYES CSOMAGOLÁSI HULLADÉK gyűjtéséhez nem rendelkezik sárga színű gyűjtőedénnyel, ill. a gyűjtőedény méretét meghaladó mennyiségű szelektív hulladéka keletkezik, bármilyen átlátszó, kereskedelmi forgalomban megvásárolható zsákban is kihelyezheti, azokat mennyiségi korlát nélkül elszállítjuk.  A sárga színű, feliratos zsákból járatnaponként 1 db-ot biztosítunk (cserezsák).

A szelektív hulladék térfogata jelentősen csökkenthető a PET palackok összepréselésével, „laposra taposásával” illetve a kartondobozok ívre hajtogatásával. A felhasznált műanyag zsák szintén hulladékká válik, emiatt javasoljuk az egyszeri költséggel járó, sárga színű vagy fedelű merev falú, zárt gyűjtőedény használatát, ami kereskedelmi forgalomban ill. ügyfélszolgálatunkon is beszerezhető.

A ZÖLD színű – ÜVEG feliratos – zsákba kérjük gyűjteni az ép, egész öblös üvegeket! (sörös-, boros-, pezsgős-, befőttes-, kávés üveg)

Zöld zsák hiányában bármilyen átlátszó, kereskedelmi forgalomban megvásárolható zsákban vagy nyitott kartondobozban is kihelyezhető a csomagolási üveghulladék mennyiségi korlát nélkül.  A zöld színű, feliratos zsákból járatnaponként 1 db-ot biztosítunk (cserezsák).

Kérjük Önöket, hogy törött öblös üveget és síküveget ne helyezzenek el a gyűjtőzsákban!

Kérjük, hogy az üveghulladékkal teli zsákokat a járatnapokon reggel 7 óráig, az ingatlan elé közterületre, jól látható helyre helyezzék ki!

           

Print Friendly, PDF & Email