Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés

VEGYES CSOMAGOLÁSI HULLADÉK GYŰJTÉSE (PAPÍR, MŰANYAG, FÉM)

Minden településen házhozmenő szelektív hulladékgyűjtést biztosítunk Ügyfeleink számára.

Az elkülönített csomagolási hulladékot 120 vagy 240 literes sárga színű gyűjtőedényzetben, ill. a Szolgáltató logójával ellátott sárga zsákban lehet csak kihelyezni*

Más zsákban kihelyezett szelektív hulladékot a Szolgáltató nem szállít el. A kartonpapírból készült nagyméretű dobozt lapra hajtogatva és kötegelve kell a Szolgáltatónak átadni.

Szállítási naponként 1 db sárga gyűjtőzsákot biztosít a Szolgáltató térítésmentesen a gyűjtőedénnyel nem rendelkezők részére. Akinek az 1 db zsák nem elég, a többlethulladékos zsákot értékesítő üzletekben vásárolhatnak sárga feliratos zsákot bruttó 50 Ft/db egységáron.

2022. augusztus 31-ig átmenetileg még bármilyen átlátszó zsákban ki lehet helyezni a szelektív hulladékot, azt a Szolgáltató elszállítja, de 2022. szeptember 1-től már csak kizárólag sárga gyűjtőedényből ill. a sárga zsákból lesz elszállítva.

Az alábbi újrahasznosítható hulladékokat kérjük a sárga gyűjtőedényekbe:

                  PAPÍR HULLADÉK

  • Kartondoboz, élelmiszerdoboz (pl. müzlis doboz)
  • Újságpapír (fekete és fehér, színes), prospektus
  • Könyv,boríték,füzet,irodapapír,papírzacskó

              MŰANYAG CSOMAGOLÁSI HULLADÉK

  • Fólia (szatyor, zsugorfólia),
  • PET palack
  • HDPE/PP flakon (samponos,- tusfürdős-, mosószeres flakon)
  • Tetrapack italoskarton (tejes-, üdítősdoboz)

               FÉM CSOMAGOLÁSI HULLADÉK

  • Fém italos doboz (sörös, üdítős)
  • Konzerves doboz (kimosva)

Felhívjuk figyelmüket, hogy háztartási szemét (étolajos flakon), veszélyes hulladék (gyógyszeres doboz, elem, vegyszeres flakon) illetve üveg nem kerülhet a zsákba!

A szelektív hulladék térfogata jelentősen csökkenthető a PET palackok összepréselésével, „laposra taposásával” illetve a kartondobozok ívre hajtogatásával.

A járatnapokról itt tájékozódhat: https://pelsokom.hu/2022-evi-jarattervek/

Zsák értékesítési helyek ITT !!!

ÜVEGHULLADÉK GYŰJTÉSE

A csomagolási üveghulladékot is házhozmenő gyűjtési rendszerrel szállítjuk el az ingatlanoktól.

Az öblösüveg hulladék (sörös-, boros-, pezsgős-, befőttes-, kávés üveg) 60 vagy 120 literes zöld színű gyűjtőedényzetben vagy a zöld színű „ÜVEG” feliratú zsákban helyezhető ki*

Síküveg, tükör, törött üveg nem helyezhető el az edényben vagy zsákban.

Szállítási naponként 1 db zöld gyűjtőzsákot biztosít a Szolgáltató térítésmentesen a gyűjtőedénnyel nem rendelkezők részére. Akinek az 1 db zsák nem elég, a többlethulladékos zsákot értékesítő üzletekben vásárolhat zöld „ÜVEG” feliratú zsákot bruttó 35 Ft/db egységáron.

*2022. augusztus 31-ig átmenetileg még bármilyen átlátszó zsákban ki lehet helyezni az üveg hulladékot, azt a Szolgáltató elszállítja, de 2022. szeptember 1-től már csak kizárólag zöld gyűjtőedényből ill. az ÜVEG feliratos zöld zsákból lesz elszállítva.

A járatnapokról itt tájékozódhat: https://pelsokom.hu/2022-evi-jarattervek/

Zsák értékesítési helyek ITT !!!

Print Friendly, PDF & Email