Zöldhulladék szállítás

ZÖLDHULLADÉK GYŰJTÉSE

A zöldhulladékot elsősorban komposztálni szükséges. Amennyiben a házi komposztálás nem megoldható vagy kevésnek bizonyul, a zöldhulladék 60 vagy 120 literes barnaszínű (vagy barna tetejű) gyűjtőedényzetben vagy biológiailag lebomló zsákban gyűjthető.

Az ágakat és nyesedéket 1 m x 0,3 m x 0,3 m -es kötegekben lehet kihelyezniSzolgáltató logójával ellátott biológiailag lebomló zsák megvásárolható a többlethulladékos zsákot értékesítő üzletekben bruttó 200 Ft/db egységáron. Amennyiben az ingatlanhasználó nem a felsorolt módon gondoskodik a zöldhulladék átadásáról a Szolgáltató nem köteles annak elszállítására. *

*Balatonszabadi kivételével 2022. december 31-ig még bármilyen zsákban ki lehet helyezni a zöldhulladékot, azt a Szolgáltató elszállítja, de 2023. január 1. után már csak kizárólag barna színű gyűjtőedényből ill. a lebomló zsákból lesz elszállítva.

Házhozmenő zöldhulladék gyűjtést az alábbi településeken végzünk:
Balatonberény, Balatonboglár, Balatonfenyves, Balatonkeresztúr, Balatonlelle, Balatonmáriafürdő, Balatonszabadi, Balatonszemes, Fonyód, Tab.

Azon településeken, ahol nem valósul meg a házhozmenő zöldhulladék gyűjtés, gyűjtőpontokat jelöltünk ki, ahonnan évi 8 alkalommal történik a hulladék elszállítása. (április – november közötti időszakban)

Évente 2 alkalommal (április és november hónapokban) nyesedék szállítást is végzünk, melynek pontos időpontjáról a járatnaptárból tájékozódhatnak.

Január hónapban 2 alkalommal szállítjuk el az ingatlanok elé kihelyezett karácsonyfákat.

A járatnapokról itt tájékozódhat: https://pelsokom.hu/2022-evi-jarattervek/

Zsák értékesítési helyek ITT !!! 

A házi komposztálásról itt olvashat>>https://pelsokom.hu/komposztalas-es-kornyezetvedelem/

Print Friendly, PDF & Email