Zöldhulladék szállítás

A lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk! Ugyanis az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom), ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba.

A zöldhulladék szállítás napján egyenként 110 literes edényzetben/ zsákban max. 25 kg súly betartásával helyezhető ki zöldhulladék. Ágak (max. 2-3 cm vastagságúak) esetében max. 1 méter hosszú és kb. 40 cm átmérőjű kötegeket (összekötött) szíveskedjenek kihelyezni.
A fenti paramétereknek nem megfelelő (nem kötegelt, nem darabolt, és súlyt és méretet meghaladó) zöldhulladék nem kerül elszállításra.
A lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk! Ugyanis az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom), ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba.
A házi komposztálásról itt olvashat: >>https://pelsokom.hu/komposztalas-es-kornyezetvedelem/>>

Azon településeken, ahol 2016. szeptemberéig nem volt biztosított a zöldhulladék elkülönített gyűjtése, 2016. októberétől gyűjtőpontokat jelöltünk ki, onnan történik a szállítás évi 10 alkalommal.
A pontos dátumokról az ürítési naptárból tájékozódhatnak.

Balatonberény, Balatonboglár, Balatonfenyves, Balatonkeresztúr, Balatonlelle, Balatonmáriafürdő, Fonyód, Tab településeken továbbra is a már megszokott módon és időközönként történik a zöldhulladék gyűjtés!

Print Friendly, PDF & Email