Tájékoztató számlázásról

T Á J É K O Z T A T Ó
2017. ÉVI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI KÖZSZOLÁGÁLTATÁS SZÁMLÁZÁSRÓL

Tisztelt Ingatlanhasználók!

A 2012. évi CLXXXV. törvény (továbbiakban: Ht.) alapján 2016. április 1. napjától a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjszámlázására és beszedésére a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. jogosult.
2016.04.01-12.31-ig terjedő időszak díjszámláit átmenetileg bérszámlázás keretében a PELSO-KOM Nonprofit Kft. állította ki az NHKV Zrt. megbízásából.
A 2017. január 1. utáni időszakra vonatkozó számlákat már az NHKV Zrt. fogja kibocsátani a közszolgáltató adatszolgáltatása alapján. Az adatok átadásának informatikai fejlesztése még nem fejeződött be, ezért nem került a 2017. 1. negyedévi számla kibocsátásra. A fejlesztés remélhetőleg hamarosan elkészül, melyet követően – várhatóan június hónapban – az NHKV Zrt. elkészíti az 1. negyedéves számlákat és megküldi az ingatlanhasználók részére. A számlák elkészültéig szíves türelmüket és megértésüket kérjük.
A számlázás késedelme a hulladék elszállítását nem befolyásolja, azt folyamatosan teljesíti a közszolgáltató.

Továbbá tájékoztatjuk a Tisztelt Ingatlanhasználókat, hogy 2017. január 1-e után már csak negyedéves időszakra készülnek számlák, a havi számlakibocsátás megszűnt, a változást jogszabály írja elő.

Lengyeltóti, 2017.06.02.

Tisztelettel:
PELSO-KOM Nonprofit Kft.

Print Friendly, PDF & Email