#ZÖLDENJOBB: BEZÖLDÜL AZ INTERNET A KÖRNYEZETVÉDELEMÉRT

Zöld pólós mozgalmat indít az Italos Karton Egyesülés, melyhez a Pelso-Kom Kft. is csatlakozik.
A Föld felszínéről minden percben 36 futballpályányi erdő tűnik el; ezért az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ)
zöldpólós mozgalmat indít, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a környezet megóvásának fontosságára. A #zöldenjobb elnevezésű kezdeményezés a közösségi média erejét felhasználva kívánja megszólítani az interneten sok időt eltöltő embereket, és környezetvédelemre valamint szelektív hulladékgyűjtésre ösztönzi őket.
A Szervezettel karöltve arra buzdítunk mindenkit, hogy fotózza le magát egy zöld pólóban vagy zöld ruhában 2017.június 2-án/pénteken/ és posztolja a képet a közösségi médiában a #zöldenjobb hashtag használatával, ezzel is megmutatva a világnak, hogy számára fontos a környezetvédelem és ha teheti szelektíven gyűjti a hulladékot.
Várjuk munkahelyi és baráti közösségek zöld pólós fotóit is, és azok, akik csatlakoznak, egy különleges virtuális jelvényt is használhatnak, amelyet a profilképükhöz illeszthetnek be. Ez a jelvény összeköti mindazokat, akik számára fontos, hogy nap mint nap tegyenek valamit a környezetükért.


A cél: 30%-os visszagyűjtés 2020-ra
Az italos karton 75%-a olyan papírból készül, amely akár ötször, hatszor is újrahasznosítható, de csak akkor, ha szelektíven visszagyűjtjük, ezért a tejes és gyümölcsleves dobozok szelektív gyűjtésével és újrahasznosításával jelentős tehertől óvhatjuk meg a környezetünket. Egyetlen fát 20.000 doboz visszagyűjtésével tudunk megmenteni, ennek ellenére 10-ből 8 italos karton a kommunális hulladékgyűjtőbe kerül. A mozgalom is azt a célkitűzést szolgálja, hogy 2020-ra elérjük az 30%-os visszagyűjtési arányt.
„Ha az emberek tudják, mekkora jelentőséggel bír a hulladékok szelektív gyűjtése és az újrahasznosítás, az italos kartonok szelektív gyűjtése tudatos és rendszeres tevékenységgé válhat a mindennapokban, ezt a tudást manapság pedig a legnagyobb hatékonysággal ott tudjuk terjeszteni, ahol a fiatalok a legtöbb időt töltik, azaz a közösségi médiában” – fogalmazott Baka Éva, az IKSZ ügyvezető igazgatója. „A mozgalmunk révén azt szeretnénk elérni, hogy ne csak az öltözékünk, de a szívünk is zöld legyen. A környezettudatos szemléletváltás közös ügyünk, és ezt összefogással, közösen érhetjük el” – tette hozzá.
Zöld szívű hírességek és iskolások
A #zöldenjobb mozgalomhoz olyan közismert sportolók és neves közéleti személyek is csatlakoztak, mint a Budapest Voices, a Sláger FM műsorvezetői, Gyetván Csaba műsorvezető, Kammerer Zoltán, Kovács Katalin, Kökény Roland, Pars Krisztián és Vajda Attila olimpikonok, a Road és a Napkutya zenekarok.
A Zöldenjobb mozgalomról bővebben az Italos Karton Környezetvédelmi és Szolgáltató Egyesülés Facebook oldalán, illetve a Zöldenjobb Facebook eseményen tájékozódhatnak az érdeklődők.

További információ:
Baka Éva Tölgyi Krisztina
IKSZ Egyesülés Premier Kommunikációs Iroda
Tel: 06-20/934-1823

Print Friendly, PDF & Email